12-08-07

Doel van de blog

 

Al meer dan 11 jaar vertrekken we jaarlijks met groepjes van 8 à 10 man naar een brandweerdienst in the USA om gedurende een week mee op interventie te trekken met onze amerikaanse collega's. In deze Amerikaanse steden kunnen de deelnemers ter plaatse kennis maken met de lokale brandweerdienst. Er wordt gedurende 7 dagen actief deelgenomen aan de uitrukken en de oefeningen. En dit terwijl we  verblijven in de brandweerkazerne. We krijgen er de kans om eens een blik te werpen achter de schermen van de lokale 911 – centrale, de luchthavenbrandweerpost en het plaatselijke opleidingscentrum.

Sta51

Station 51, Tualatin Fire and Rescue Dept
 

De stage wordt steeds aangevuld met enkele toeristische dagen in de buurt van de stad waar we verblijven. (We zijn onder andere reeds in de bekende Amerikaanse trekpleisters langsgeweest zoals  Las Vegas, Hollywood, Universal Studio's, Alcatraz, San Francisco, Sea-World, Death Valley, Chicago, Orlando, New York en Washington DC... geweest, maar ook een stukje mooie natuur laten we niet links liggen. 

 Mt Hood2

Mt Hood , Oregon

Sinds enkele jaren maken we gebruik van blogs om tijdens het verblijf de thuisblijvers op de hoogte te houden van onze belevennissen en maken de organisatoren, en de deelnemers, gebruik van dit leuke medium om hun belevennissen mee te delen. Op die manier kunnen we zowel voor het vertrek, als tijdens het verblijf alles meedelen en zo iedereen up to date te houden.  Het is ook een interactief medium waarbij zowel de reizigers als de thuisblijvers berichtjes aan elkaar kunnen achterlaten. Onder elk bericht is er de mogelijkheid om te reageren, en hiernaast aan de rechterkant vind je de minichat. Enkele voorbeelden kan je links van dit scherm opstarten door op de nummerplaat te klikken.

Corpus

jax 2005

Enkele deelnemers en bestuursleden hebben ondertussen hun naam al gemaakt binnen het blogwereldje en brengen regelmatig nieuws en updates over het dagelijkse leven in hun stad en omgeving.

18:47 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.