13-08-07

Charleston, South Carolina

Charleston is een stad in de Amerikaanse staat South Carolina. De stad ligt op de grens van de counties Berkely County en Charleston County. De stad is in 1670 gesticht als Charles Town en werd in 1680 verplaatst naar de huidige lokatie. In 1800 was de stad de op vier na grootste stad in Noord-Amerika na Philadelphia, New York, Boston en Quebec. De stad staat bekend als Charleston sinds 1783 en heeft tegenwoordig een geschat inwonersaantal van ongeveer 118.000 (in 2007).

charleston

Hemel in de lente, hel in de zomer en een hospitaal in het najaar - zo luidt een oude omschrijving van Charleston. En voorzover het de lente en de zomer betreft hoeft daar niets van worden teruggenomen. Een zomers bezoek valt nog steeds niet aan te raden, maar tegenwoordig is de kans op malaria of andere zomerziekten die zich in het najaar openbaren, gering.

In de glorietijd van Charleston leefde de stad eigenlijk maar een paar maanden per jaar. Van februari tot eind mei was het sociaal seizoen in Charleston. Men leefde 's nachts, genoot van het goede leven en respecteerde de sociale pikorde. Zodra het te warm werd vertrokken de families naar het huis in de buurt van het strand, waar de maanden juni en juli verkoeling gezocht werd. Als het echt warm werd, in augustus, werd andermaal verkast naar de bergen. Van oktober tot en met kerstmis verbleef de familie op de plantage, in het huis dat feitelijk gold als de residence.

splash7

Wie Charleston bezoekt wordt voortdurend geconfronteerd met de erfenis van de burgeroorlog. De rondleidingen in de oude huizen leiden tot verwijzingen naar generaal Lee en de Lost Cause, steeds op een toon van jammer, en toch hadden we toen moeten winnen.  

Het volledige verhaal op : http://www.amerika.nl/reizen/html/staten/deepsouth/scarol...

 

15:15 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.