19-09-07

Dagverslag dinsdag Central Station

Woensdagmorgen acht uur, nieuwe shift, en wij (Antoine, Paul, Erwin en Wesley hebben hier een toffe dag beleefd.

800px-Charleston_Fire_Department

Gisteren na de middag begon de fun met een oproep voor een wagenbrand op de tweede (dak) verdieping van een parkeergarage hier down town. Bij aankomst merkten we dat de motor van het voertuig volledig in brand stond en het ernaast geparkeerde voertuig begon ook al mee te branden. Iedereen moest helpen om een de slangen van 45 naar boven te krijgen en dan konden we beginnen blussen. Na een tiental minuten was alles onder controle.

NightFogPat

Dit was toch wel een spannende tussenkomst die vooral fysieke arbeid koste. De rest van de nammiddag hingen we rond in de kazerne en werden wat beelden uitgewisseld via de internet pages van onze brandweerdiensten. Koken was er weer niet bij, dus belden we maar naar de chinees die hier enkele smakelijke gerechten bracht.

de rest van de avond werd onderbroken door enkel oproepen die het vermelden niet waard zijn, dus iedereen zat al in bed toen een oproep binnenkwam voor een huisbrand in een verlaten gebouw. Iedereen was klaar om mee te vertrekken en we troffen een uitslaande brand aan in een verlaten pand. Er werden nog enkel autopompen bijgeroepen en uiteindelijk liepen er ook een 6 tal fireobservers rond.

 nacht1

nacht2
 

nacht3

4 engines, een ladder, drie batt chief en zelfs de Fire Chief , voldoende volk om alles snel onder controle te brengen, vermoedelijke oorzaak waren enkele druggies die hun ding deden in het leegstaande pand. (bijkomend probleem - wegens de snelle uitruk had niemand zijn beste foto toestel mee, dus beelden zijn er wel, kwaliteit is wat minder.

nacht4

vierdaagse 002

Het was dan ook al rond 2 uur voor we terug in de kazerne kwamen, de gebruikte slangen hadden vervangen en alles klaar hadden gemaakt voor de volgende uitruk. En die kwam er ook een uurtje later. In een van de sjieke hotels hier down town was de service elevator ( de dienstlift) tilt geslagen en had men brandalarm. Het was even zoeken voor we het systeem konden resetten, of toch pogen het te ressetten, en uiteindelijk werd na controle van de liftschachten alles uitgeschakeld en de technische dienst werd opgeroepen. Weer een taak die goed afliep, ondertussen was fireobserver 4, met het andere voertuig naar een soortgelijk probleem aan de andere kant van de stad, maar ditmaal in een service flat complex. Om 4 uur konden we dan eindelijk de nodige slaap inhalen en zonet hebben we kennis gemaakt met de nieuwe crew van vandaag.

vierdaagse 025

In de morgen heeft Engine twee de ondertussen gekende opleiding, maar engine #3 blijft hier en is ondertussen al vertrokken voor de eerste brandmelding met telekns 1 of 2 fireobservers aan boord.

We kenne hier ondertussen een plaats waar er lekker kan ontbeten worden dus wij gaan vanmorgen eerts eten en dan springen we eens binnen in het confederate museum en de Slave market hier verderop in de straat.

60182725

 

tobesold

14:55 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.