20-09-07

Dagverslag Central Station woensdag 19/09

Hallo,

je hebt het zo al een beetje meegekregen van de andere verhalen, maar het was hier in centralstation ook een heel rustige dag. We konden dus rustig eens rondkijken hier in de buurt en bijpraten met de mannen van de B-shift.

old engine

Omdat het hoofdkwartier hier vlak naast is is het hier ook de ganse dag een komen en gaan van andere crews en batt chiefs die hier op HQ wat moeten komemn ophalen.

Gisteren was wel wat speciaal want de lijst met bevorderingen en transfers werd gepubliceerd en die mannen moesten hier allemaal eens samenkomen.

In de crew van gisteren was er eentje die zijn langverwachte overplaatsting naar ladder 4. Die gast, die ook vrijwilleger is in het stadje waar hij woont, staat hier op de parking met zijn privewagen, voorzien van alle toeters en bellen zoals een normale brandweerwagen, maar in het wit, en zonder opschriften.

Veel oproepen waren er gisteren niet, een paar keer een brandalarm, een verkeersongeval en tweemaal medische tussenkomst, maar verder niets te melden.

eng2

Onze brandweerkazerne ligt hier op 300 m van het toeristische hart van de stad dus je ziet hier hele dagen toeristen die langs of binnenkomen om een foto te maken, een t-shirt te kopen en babbeltje te slaan. We hebben ons ondertussen ook al ontpopt tot volwaardige gidsen en kunnen al helpen als men de weg komt vragen.

loc2_450

Ik had gisteren wat af te rekenen met de drukke nacht van eergisteren en kroop al rond 9 uur onder de lakens, en kon doorslapen tot vanochtend 6 uur. Dit heb ik dus vanacht niet gezien

8007ColonialLakeReflectionsCharlestonSC

De fireobservers verzamelen hier om 9 uur, om na een gezamelijk ontbijt de stad wat te verkennen en op bezoek te gaan bij de brandweerconstructeur American LaFrance en het brandweermuseum hier net buiten de stad.

American%20LaFrance

museum2
 

tot vanavond voor het verslag

 

13:18 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.