22-09-07

Ni veel speciaal te melden vanuit Station 10.


Gisterenavond een ongeval gehad waarbij twee mensen werden ontzet. Dit werd gedaan door Ladder 5.
 
Ook County Rescue en County EMS waren aanwezig. Alles verliep zeer traag, chaotisch, onveilig en totaal zonder enige vorm van communicatie en coordinatie.
 
Ko en Steve, die aanwezig waren met Engine 11, Jurgen en ikzelf hadden veel zin om alles daar zelf in handen te pakken en de slachtoffers te ontzetten op de "Belgische" manier....man man man...
 
Gisternavond heb ik nog enkele foto's proberen door te sturen maar dat ging niet, we proberen straks nog eens.
 
Deze nacht hebben we niets gehad.
 
Deze ochtend is E10 tweemaal mogen vertrekken voor relocation naar Central maar beide keren werden we gecancelled. Verder boodschappen gaan doen met de Ladder en de Engine is gaan lunchen op de USCG base. De mannen van de Coast Guard hadden een lunchmaaltijd voorzien om hun dank en appreciatie uit te drukken aan de brandweer. Sinds drie maanden valt dat nog al eens meer voor...

COASTGUARDINS

 
De hele namiddag hebben we in de zetel doorgebracht, kijkend naar een film. Ikzelf heb mij in de boeken gesmeten voor wat zelfstudie. Zo heb ik de cursus die een aspirant-brandweerman hier krijgt eens bekeken, de cursusboeken van Engineers ook en toch wel het meeste van de tijd heb ik mijne neus in de boeken voor Captain gestoken.
 
Voor de rest niks bijzonders...
 
Carl

01:07 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Extra info overde interventie Betrof een ongeval met twee wagens met verschillende slachtoffers.
Met Engine 11 en Ladder 5 hebben we ons ontfermd over de wagen die in de gracht stond, het slachtoffer hier was er het ergst aan toe.
Aangezien de ambulance nog niet aanwezig was en de brandweerman hier zich niet zeker voelde ben ik zelf bij het slachtoffer gekropen.
De ontzetting verliep zoals Carl reeds zei chaotisch. Ze waren eerst van plan om het slachtoffer langs de deur te ontzetten, maar aangezien de verwondingen was dit geen goed idee.
Heb hier echt van mijn oren moeten maken om ze te overtuigen dat het dak er af moest, wat me uiteindelijk dan gelukt is. Maar van glasmanagement en stabilisatie hebben ze hier nog nooit gehoord.
Maar het possitieve is dat ze aant bijleren zijn.

Groeten van uit Charleston.

Gepost door: Steve | 23-09-07

De commentaren zijn gesloten.