23-09-07

Laatste avond in Charleston

Ja, aan alle mooie liedjes komt een eind, dus ook verblijf bij de brandweerdienst is bijna afgelopen.

We hebben op de laatste dag in Charleston vooral op zoek geweest naar de toch wel merkwaardige geschiedenis van deze stad. Vooral uit de jaren 1776 - 1880 kan je hier, vooral in het oude downtown, nog veel getuigen vinden van de grandeur die hier toen heerste. Ook gekende inwoners, die hebben bijgedragen aan het ontstaan van de verenigde staten zoals we ze nu kennen, maar die voor ons hiervoor ongekend waren, hebben nu een plaats gekregen in het geschiedenis verhaal. Zo was er ene Charles Pickney, telg uit een rijke familie hier in Charleston, die meehielp aan het schrijven van de grondwet, en die nadien nog ambassadeur was in Spanje.

Zo was er Fort Moultrie, waar men zich eerst tegen de engelsen moest verdedigen, en nadien als bewaakplaats van de haven van Charleston, tot na de tweede wereldoorlog alles in stand hield om Charleston verder te laten openbloeien.

En tenslotte kwamen we terecht op Patriot point, waar we van de machinekamer, via het vliegdek, tot boven in de toren van het vliegdekschip Yorktown konden bekijken. Hoe je op die oppervlakte, met 3500 mensen aan boord,  voor weken op zee kan gaan, is ons nog steeds een raadsel, maar indrukwekkend is het in ieder geval.

Een lekker diner bij TGI Friday, waar Luc de Pompier zijn verjaardag nog wat aan het navieren was, en nu de laatse avond op het station, wachtend op misschien die laatste call die we kunnen meepikken. Op Central station hebben ze er al een vijftal opzitten vandaag, maar naar onze mening mag er nog eentje erbij. 

Fireobservers zijn afgesproken aan Central station om 8.45 morgenvroeg, voor het tweede deel van onze reis. Op weg naar New York doen we morgen het eerste deel van een kleine 800 km.

charleston - virginia

 

ons Hotel voor morgenavond is :

Red Roof Inn, Hampton Virginia
1 MILE-HAMPTON CONVENTION CNTR
1925 Coliseum Dr
Hampton VA 23666 US
800-804-6835

Location.

  • The Red Roof Inn Hampton,Va is located in Hampton, Va.
  • One-and-one-half miles to the Coliseum Mall
  • Three-and-one-half miles to Langley Air Force Base
  • Four miles to NASA

04:07 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.