27-09-07

Dag 2, vanuit New York, Riverside

Hallo,
bijna middernacht in New York, en de verslaggever moet zijn verslagje nog doorgeven.
We zijn er in geslaagd om de meeste highlights van new York toch te bezichtigen, dus mission accomplished.
Na een licht ontbijt vanmorgen doken we opnieuw op Broadway de metro in om helemaal onderaan het puntje weer naar boven te komen.
Battery Park, met Lady Liberty op de achtergrond is de plaats waar je kan inschepen naar Liberty Island en Ellis Island.
We kozen er echter voor om op de Ferry naar Staten Island in te schepen, en dan toch op kleine afstand beide eerder genoemde attracties voorbij te varen.
Aan de andere kant gekomen namen we onmiddelijk de ferry terug, en we konden genietend van de zon, de skyline van New York op ontelbare beelden vastleggen, of snel een dutje doen (wat dan ook weer op beeld vastgelegd werd).
Eenmaal terug aan land trokken we naar het vlakbij gelegen brandweerstation, waar we opnieuw verwelkomd werden door de dienstdoende crew.
De truck was even wel niet in de station, dus ook de sleutel van de patch en T-shirt kast was mee op interventie.
Dan maar verder gewandeld naar Wall street, het bonzende hart van de wereld economie.
't was er redelijk druk, men verwachte er zeker hoog bezoek, want gewapende politiemensen kon je op elke hoek zien staan.
Snel langs Ground Zero, om opnieuw de metro in te duiken, ditmaal naar Times Square. Dit lukte voor iedereeen , maar een noodreddingsoperatie was toch nodig om iedereen bij elkaar te krijgen.
Times square was terug een drukte van jewelste daar, blijkbaar en populaire plaats, en shoppen dat ge daar kunt.........
Afspraak was om 1.30 uur aan de aan de army recruitment post, midden op times square, om ditmaal naar het Rescue 1 station te gaan, enkele bloks verder, maar spijtig genoeg waren die niet thuis, en troffen we er een leeg station aan.
Geen nood, opnieuw wandelen naar de metro, instappen en op 5th avenue kwamen we boven , niet ver van Rockefeller Plaza.
Wie zin had ging mee tot de bovenste verdieping van dit gebouw, en kon genieten van het grandioze uitzicht over downtown en uptown New York. Onvergetelijke beelden.
De achterblijvers konden even uitblazen en gingen nog wat shoppen in de buurt.
Om 4 uur was iedereen weer samen en begonnen we aan de tocht die ons doorheen een deel van Central Park loodste, met Strawberry field als afsluiter.
Vermoeiende dag vandaag , en iedereen was dan ook blij rond zes uur even in de douche te sporingen en zich klaar te maken voor de last night in town.
Een lekkere italiaanse pizza in een autentiek restaurantje, en nadien nog een glaasje in een ierse pub. Na drie dagen na elkaar de verjaardag te vieren van Luc de Pompier was het nu tijd om Arent te filiciteren met zijn verjaardag. Spijtig genoeg waren in dit restaurant geen special treats voor de jarige.
Awel New York, we hebben ervan genoten, ondanks de zwoele temperatuur van vandaag.
Zoals sommige t-shirts zeggen I L NY.
Morgen is het weer op tijd  verzamelen voor onze reis New York - Philadelpia - Baltimore
Tot een volgend verslag.
Fireobservers in New York

05:56 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-) toch een hele belevenis ginder in dat grote land rondtoeren
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-09-07

Beter laat dan nooit! Nog een gelukkige verjaardag aan beide jarigen van ons!

Grtz
Pascal

Gepost door: Pascal uit Kuurne | 27-09-07

De commentaren zijn gesloten.