29-09-07

Washington DC dag 1

De cirkel is bijna rond, we zijn opnieuw aangekomen in de stad waar we een kleine twee weken voor het eerst voet zetten op de amerikaanse bodem.

Na het ontbijt in het hotel vanmorgen twee korte ritjes op het menu.

Eerste bestemming in de voormiddag was Anapolis, de Naval Academy. Dit opleidingscentrum voor toekomstige officieren van de Navy en de Marines, is een van de topscholen in de US. Enkele bekende afgestudeerden zijn President Carter en Sheppard, de astronaut. Zoals gepland konden we op de middag de parade bijwonen. Zo'n kleine 5000 studenten komen buiten voor het middagappel, waarna ze evensnel weer naar binnengaan voor de lunch.

PICT0079

Ook wij gingen er na de parede onmiddellijk vandoor, en namen onze lunch in DC, in een authentiek Soulfood restaurant.

PICT0087

PICT0100

Daaarna was het tijd voor de rondgang op de washington mall. Roosevelt memorial, WW II memorial, Washington Memorial, het Witte Huis, Vietname Memorial en Korean war memorial, snel neergeschreven , maar om ze allemaal te zien hebben we toch een viertal uur rondgewandelt, aamaai onz voeten.

Afsluiten aan Lincoln Memorial, op de plaats wqaar Martin Luther King de fameuze woorden sprak ' I have a dream'. Ook wij zullen vanacht weer dromen.

Dromen dat morgen onze laatste dag wordt. en er is nog zoveel te zien. Het beloofd opnieuw een drukke dag te worden, en vermoedelijk zal er morgen geprotesteerd worden op de Mall. Misschien lopen wel iemand bekend tegen het lijf...

PICT0116

Tot morgen voor een volgende verslag.

 

 

06:03 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallokes Dat zijn mooie foto's....ik hoop dat jullie ginder nog een plezierige tijd hebben...liefs...

Gepost door: Yolanda | 29-09-07

De commentaren zijn gesloten.