17-06-08

18 juni 2007 - The day that changed Charleston

head_oneyearlater
18 juni 2007, de dag die alles veranderde in Charleston.

Bij valavond kwam een melding binnen voor een afvalbrandje, achter de meubelwinkel op Savanah Highway. De standaard procedure werd toegepast en vanuit een viertal kazernes kwam men naar de melding met 4 autopompen, een ladderwagen en de officier van dienst.

De eerste toegekomen ploegen maakten hun opstelling klaar om de brand van binnen uit aan te vallen, toen een bijkomende melding binnenkwam dat er zich nog een persoon in het gebouw bevond, achteraan in de voorraad kamer. De eerste versterking werd bijgeroepen, en de persoon werd achteraan het gebouw bevrijd door een gat in de muur te kappen.

Ondertussen had de brand zich verder ontwikkeld boven het vals plafond, niet waarneembaar door de aanwezige ploegen binnen, tot het vals plafond het begaf, en iedereen binnen omsloten werd door een alles verterend vuur. Eén ploeg geraakte nog tot buiten, de andere crews werden bedolven onder vallend puin, die hun ontsnappingsroute blokkeerde.

...........

CharlestonLODD

Captains Billy Hutchinson, Mike Benke, en Louis Mulkey;

Engineers Mark Kelsey en Brad Baity,

Assistant Engineer Michael French;

Firefighters Earl Drayton, Melvin Champaign en Brandon Thompson

 

coin%20front%20lg
.

 

charl 9

het begin van een aantal gebeurtenissen die het afgelopen jaar zich afspeelden in dit pitoreske havenstadje aan de atlantische oceaan.

enkele websites hebben een uitgebreid archief over de gebeurtenissen

http://cms.firehouse.com/content/sections/Charleston/

http://www.charleston.net/news/firefighters/anniversary/

 

863976702_l

 

Het was voor onze groep van 10 Fireobservers dan ook een hele eer om ondanks deze tragische gebeurtenissen  gast te mogen zijn bij deze fantastische groep van brandweermannen.

 

0Charl30

23:57 Gepost door Fireobservers on the road in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |